Bagus, Shah Alam. Sumber gambar: Blogger |
Pages
Blog ini merupakan diari yang mencatit suka duka saya dalam dunia memasak. Saya bukan pakar memasak dan bukan cita-cita saya untuk menjadi pakar tukang masak tapi saya lebih suka masak sendiri di rumah selain mengisi masa lapang saya. Walaupun saya agak terlambat menceburkan diri dan dalam kategori budak hingusan dalam dunia masakan, saya akan cuba yang terbaik dengan belajar dari otai blogger-blogger dan sapa2 kat luar sana.
Monday, July 29, 2013
Siap sedia
Sambutan Syawal tahun ni, saya niat nak buat biskut raya. Biasa, beli je sampai belas-belas bekas termasuk biskut raya sumbangan oleh penyumbang tetap, Kakak-Saya. Tahun ni lain sangat la. Sawan dah datang kot. Hehh. Jadi, semalam pagi.. saya gagahkan diri membeli bahan-bahan yang diperlukan. Kebanyakannya saya beli di Bagus, Shah Alam. Dah beberapa tahun tak ke sana.
Niat hati nak mula buat biskut sebelah malam. Oleh sebab melayan keletihan, saya hanya buat persedian bahan-bahan. Maksudnya, bahan-bahan kering biskut saya siap-siap packing untuk sekali adun. Saya cuba buat macam ni sebab masa terhad untuk buat biskut di hari bekerja.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment