Jom mulakan laporan....
Pra-penyediaan:
Kacang dhal: dicuci dan rebus hingga empuk
Sayur-sayuran: Sementara menunggu kacang dhal empuk, sayur-sayuran dipotong panjang, dadu dan lain-lain mengikut kesesuaian.
Bahan-bahan tumis: Bawang putih, bawang merah dan halia dikisar. Rempah kari dibancuh dengan air. Rempah ratus lain siap dicuci.
Lain-lain bahan: Isi daging ayam dipotong dadu. Saya guna 3 cawan santan pekat dan dicampur dengan secawan air.
Penyediaan:
Lain-lain bahan: Isi daging ayam dipotong dadu. Saya guna 3 cawan santan pekat dan dicampur dengan secawan air.
Penyediaan:
![]() |
Tumis bahan rempah... |
![]() |
Baawang-bawang dan halia... |
![]() |
Rempah kari... |
![]() |
Garing. Sedia untuk kacang dhal... |
![]() |
Kacang dhal siap yang dah rebus... |
![]() |
Santan... |
![]() |
Kentang... |
![]() |
Garam... |
![]() |
Lobak... |
![]() |
Kacang panjang... dan biar hampir mendidih |
![]() |
Terung.. |
![]() |
Air rebusan kacang dhal jika kuah pekat |
Siappppp.... gambarnya tak ada sebab sibuk nak makan. Apapon, sedapppp dan berjaya.
No comments:
Post a Comment